Verslagje Lyra A - HBBC A: 81 - 49. In een goed gevulde zaal ging de degradatietopper fel van start. Herentals zette de toon met een sterke verdediging en dito aanval. Maar Lyra liet niet begaan en kwam al snel lagnszij. Eerste kwart 17 - 18. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden, maar de bezoekers twijfelden even en een zeer alerte thuisploeg maakte onmiddellijk een kloof van een 8-tal punten. HBBC herpakte zich nog even, maar vlak voor rust zakten de bezoekers in mekaar. On the buzzer lukte bovendien Schoeters nog een driepunter waardoor Lyra met 14 punten voorsprong de kleedkamers kon opzoeken. 40 - 26. Na de pauze probeerde Herentals nog met een te flauwe press, maar het kon geen vuist meer maken. Lyra heerste op alle vlakken en liep verder uit. 59 - 39 na drie kwart. Het laatste kwart was er te veel aan voor de uitgebluste bezoekers, terwijl de Lierenaars demonstreerden. Eindstand 81 - 49. Lyra zet zijn opmars voort terwijl HBBC aan bezinning toe is. Punten Lyra: Henderickx 2; Zomers 19; Dirickx 9; Van den Bulck 0; Verwerft 0; Elst 2; Van Oosterwyck 18; Van Lommen 16; Mertens 0; Vervloet 1; Schoeters 14; Volkaerts 0. Punten HBBC: Thys P. 0; Van Kerkhoven 8; Beutels 10; Van Houdt 0; Budts 0; Snyder 0; Van Beeck 12; Hens 2; De Ceuster 2; Mussche 6; Thys T. 0; Van den Heuvel 9.